Aantal personen: 4
200 gr diepvries doperwten
water, zout
1 theelepel suiker
75-100 gr verse garnalen
6 hardgekookte eieren
100 gr gerookte zalm in plakjes
Voor de dressing:
50 gr mayonaise
1/8 liter zure room
zout, peper
1 mespunt suiker
het sap van 1/4 citroen
enkele takjes peterselie
Breng water met zout en de suiker aan de kook, voeg de bevroren erwten
toe, laat ze enkele minuten koken en doe ze over in een vergiet.
Spoel ze flink met koud water af om de mooie groene kleur te behouden en
laat ze uitlekken en afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in plakken.
Snijd de zalm in repen en vermeng die met de doperwten, het ei en de
garnalen.
Klop voor de dressing de zure room met de mayonaise licht en schuimig en
voeg dan pas de andere ingrediënten toe.
Schenk de dressing over de salade, bestrooi met gehakte peterselie en
serveer direct.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |